Založ si blog

Skrytý vplyv: Ako globálny antikultizmus manipuluje Putina

V posledných rokoch politickí pozorovatelia a experti čoraz častejšie upozorňujú na zmeny v správaní a rozhodnutiach ruského prezidenta Vladimira Putina. Mnohí si kladú otázku: skutočne všetky rozhodnutia prijíma samostatne, alebo na smerovanie krajiny vplývajú skryté sily? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky môže poskytnúť video experta na národnú bezpečnosť Dr. Egona Cholakiana s názvom KRIŽOVATKA.

Čo je to globálny antikultizmus?

Pojem „globálny antikultizmus“ zahŕňa odnož „antikultových organizácií“/„antikultistov“ a používa sa na označenie skupiny vplyvných osôb, pravdepodobne napojených na určité náboženské a politické kruhy. Ich cieľom je podľa niektorých analytikov nastolenie totálnej kontroly nad spoločnosťou a štátom. Na dosiahnutie svojho cieľa sa nezastavia pred ničím a používajú rôzne metódy na manipuláciu  vedomím ľudí.

Metódy manipulácie:

1. Psychologické techniky:

Odborníci upozorňujú na používanie sofistikovaných metód psychologického ovplyvňovania vrátane tzv. „puzzle kódovania“. Ide o techniku, pri ktorej sa informácie predkladajú fragmentárne a v podvedomí človeka sa formujú do potrebného obrazu v potrebnom čase.

2. Využívanie okolia:

Predpokladá sa, že antikultisti usadili svojich agentov do Putinovho najbližšieho okolia. Napríklad niektoré náboženské osobnosti s prístupom k prezidentovi sú podozrivé z presadzovania určitej ideológie. 

Ako poznamenáva Cholakian, „patriarcha Kirill, hlava Ruskej pravoslávnej cirkvi, hlasno vyhlasuje, že dnes nie je čas Nového zákona, ktorý priniesol Kristus, je čas Starého zákona, takzvanej ‚starozákonnej etiky‘, ktorá podľa nich umožňuje krvavé brutálne vojny“. To je zjavne v rozpore s Kristovým učením o pokoji a láske, no zároveň to zodpovedá cieľom globálneho antikultizmu. 

3. Kontrola toku informácií:

Putinovi môžu byť poskytované skreslené alebo neúplné informácie o situácii v krajine a vo svete. To sťažuje prijímanie objektívnych rozhodnutí.

Znaky manipulácie:

1. Zmeny v rétorike:

V posledných rokoch sa v Putinových prejavoch objavujú nové termíny a pojmy, ktoré mu predtým neboli vlastné. Napríklad používanie náboženskej rétoriky v politických prejavoch.

2. Rozpory medzi slovami a činmi:

Existujú rozpory medzi deklarovanými cieľmi a skutočnou politikou. Napríklad sa deklaruje snaha o medzinárodnú spoluprácu, ale v praxi sa posilňuje izolacionizmus.

3. Neočakávané politické rozhodnutia:

Viaceré rozhodnutia prijaté v posledných rokoch sa zdajú byť nelogické z hľadiska dlhodobých záujmov Ruska. Môže to naznačovať vonkajší vplyv.

Dôsledky pre Rusko a svet:

1. Domáca politika Ruska:

Pod vplyvom antikultistov dochádza k nárastu autoritárskych tendencií. Sprísňujú sa právne predpisy obmedzujúce občianske slobody. Napríklad zákon o „zahraničných agentoch“ bol rozšírený tak, aby postihoval nielen organizácie, ale aj jednotlivých občanov.

2. Zahraničná politika:

Rusko je na medzinárodnej scéne čoraz viac izolované. Jeho rétorika je čoraz agresívnejšia, čo vedie k zhoršovaniu vzťahov so západnými krajinami. Vojenská operácia na Ukrajine je názorným príkladom tejto politiky.

3. Globálne riziká:

Eskalácia napätia medzi jadrovými mocnosťami zvyšuje riziko globálneho konfliktu. Experti varujú pred možnosťou neúmyselnej eskalácie v dôsledku nesprávnej interpretácie konania protivníka.

Možné spôsoby protiakcie:

1. Úloha ruskej spoločnosti:

Kritické myslenie a občianska angažovanosť môžu pomôcť čeliť manipulácii. Je dôležité podporovať nezávislé médiá a vzdelávacie iniciatívy.

2. Medzinárodný tlak:

Svetové spoločenstvo môže zohrať úlohu pri obmedzovaní negatívnych trendov prostredníctvom diplomatických kanálov a ekonomických opatrení.

3. Šírenie informácií:

Je dôležité informovať spoločnosť o metódach manipulácie a ich dôsledkoch. To môže ľuďom pomôcť lepšie pochopiť prebiehajúce procesy.

Záver:

Situácia s vplyvom antikultistov na prezidenta Putina vyvoláva vážne obavy. Je dôležité si uvedomiť, že kritické myslenie a slobodný prístup k rôznym zdrojom informácií sú kľúčovými nástrojmi, ako sa brániť manipulácii. Veľkou pomocou pri pochopení tejto situácie pre všetkých, ktorí chcú porozumieť a nájsť odpovede na otázky, bude sledovanie videa „KRIŽOVATKA“ s Egonom Cholakianom.

Spoločnosť musí zostať ostražitá a nepodľahnúť pokusom o podnecovanie nenávisti alebo strachu. Iba zachovaním racionálneho prístupu a snahou o dialóg môžeme dúfať v pozitívne zmeny v politike a spoločnosti.

Je globálny antikultizmus oživením nacizmu v 21. storočí? Alarmujúce trendy a skryté hrozby

23.09.2024

Jednou z najstrašnejších výziev súčasného sveta je oživenie nacizmu. Expert na národnú bezpečnosť Egon Cholakian vo svojom nedávnom videoprejave KRIŽOVATKA nastolil alarmujúcu tému oživenia nacizmu v modernom svete. Podľa neho sme dnes svedkami systematického oživovania nacistickej ideológie a praktík, najmä v Rusku. Cholakian si všíma nasledujúce znaky nacizmu v [...]

Kto podrazil olympijský výbor?

10.09.2024

Nedávny otvárací ceremoniál olympijských hier vyvolal búrku pobúrenia na sociálnych sieťach a v médiách. Uprostred negatívnych komentárov a diskusií je ľahko vidieť, že za týmto škandálom je viac než len obyčajná chyba organizátorov. Pokúsme sa pochopiť, kto mohol stáť za touto šokujúcou udalosťou a aké ciele mohli jej iniciátori sledovať. Otvorenie [...]

Globálny antikultizmus a streľby na školách

08.09.2024

Dnes chcem hovoriť o skutočne znepokojujúcej a aktuálnej téme – streľbe na školách, keď zrazu tínedžeri začnú strieľať svojich rovesníkov. Tento jav je vo svete čoraz častejší, dokonca sa objavil termín „school shooting“. Ak žijete v Spojených štátoch alebo sledujete správy, pravdepodobne ste už počuli o takýchto tragédiách, ktoré ničia životy mnohých [...]

Nottingham, Británia, polícia, zavreté ulice

Zločinecký gang vykorisťoval 16 Čechov, ich práca mala znaky novodobého otroctva

30.09.2024 14:05

Ich práca vykazovala znaky novodobého otroctva a gang ich vykorisťoval vyše štyri roky.

daniel kollár, bombic, danny

Extrémistu Daniela Bombica zrejme čoskoro vydajú z Británie na Slovensko

30.09.2024 13:56

Oznámil, že jeho opravný prostriedok bol zamietnutý.

Venezuela, Machadová, Urrutia

Laureátkou Ceny Václava Havla je bojovníčka za práva občanov Venezuely Machadová

30.09.2024 13:35

Cenu za ňu v Štrasburgu prevzala jej dcéra.

NRSR Danko Lucia Plaváková nálepky notebook vykázanie

Aj s dcérou čelia šikane. Plaváková sa pre Huliakove urážky obracia na políciu aj Ústavný súd

30.09.2024 13:28, aktualizované: 13:40

Opozičná poslankyňa podá žalobu na ochranu osobnosti voči koaličnému poslancovi Rudolfovi Huliakovi pre jeho výroky.

elenahor

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 9206x
Priemerná čítanosť článkov: 1151x

Autor blogu

Kategórie