Novinári ohrozujúci životy ľudí – na základe mediálnej kampane ľudia volajú po likvidácii prokurátorky: ,,Nabudúce liečiť pani prokurátorku streľbou.” Je toto normálne?

Iste ste si všimli ten mediálny humbuk posledných dní, kedy sa média akoby na povel začali venovať jednej téme a vyrábať strašnú kauzu z toho, že dvaja českí, údajne investigatívni, novinári boli predvolaní na výsluch slovenskou prokuratúrou ohľadom článkov, ktoré publikovali.

Novinári nad zákonom

Musím povedať, že doteraz mi hlava neberie, že čo také strašné sa vlastne stalo, že to vyvolalo taký cirkus v médiách. Ľudia sú pozývaní na výsluchy bežne, niekto niečo nahlási či podá trestné oznámenie a je povinnosťou orgánov činných v trestnom konaní to prešetriť.

A v rámci toho sú ľudia pozývaní na výsluchy. Normálna vec.

Neviem si predstaviť, že by teraz každý občan, ktorého polícia či prokuratúra pozvali na výsluch, začal robiť scény v médiách a usporadúvať tlačovky, že čo si to tie úrady dovoľujú sa ho na niečo pýtať… a volať po odvolaní zamestnancov prokuratúry či polície za tú ich neskonalú ,,drzosť” robiť si svoju prácu… 

Myslia si snáď novinári, že pre nich zákony neplatia, alebo že by úrady mali akékoľvek podanie, v ktorom by mohli byť ako záujmová osoba vypočúvaní, okamžite automaticky odmietnuť, lebo novinár je nedotknuteľný? Z normálneho pohľadu tá hystéria okolo niekoľkých výsluchov nedáva zmysel. Ak za tým samozrejme nebude niečo iné.

Kto to zaplatil?

Všetci vieme, že mediálny priestor nie je zadarmo, a novinári nič nerobia len tak, takže by ma zaujímalo, kto takúto rozsiahlu mediálnu kampaň platil? Veď to muselo stáť neskutočné peniaze, toľko priestoru v hlavných vysielacích časoch, na mnohých platformách. Myslím, že kľudne môžeme hovoriť o stovkách tisíc eur. A to všetko kvôli výsluchom dvoch novinárov?

Za normálnych okolností novinári veľmi nechcú písať o prípadoch, kedy či už polícia alebo nejaká prokuratúra poruší zákon a nejaký jednotlivec sa obráti na média, či by jeho prípad nezverejnili a nepomohli mu tak domôcť sa toho, aby sa to riadne prešetrilo.

Aj keď novinárovi predloží dôkazy, že k porušeniu jeho práv skutočne došlo, polícia nechce niečo vyšetrovať a zametá veci pod koberec. Takéto príbehy sú pre novinárov málo lukratívne a povedzme si úprimne, nejaké ľudské práva a ich porušovanie ich obvykle moc netrápia a takýchto ľudí odbíjajú. Na tom sa predsa nedá zarobiť.

A zrazu tu máme pár výsluchov a kauzu, akoby väčší problém v tejto krajine neexistoval…

Tu niečo veľmi nehrá, dámy a páni…

Média cielene vyvolávajú nenávisť a ohrozujú životy ľudí

Čo však považujem za extrémne nebezpečné a čo je preukázateľne priamym dôsledkom tejto mediálnej kampane, je to obrovské množstvo nenávistných reakcií voči orgánom činným v trestnom konaní a aj voči súkromným osobám, ktoré táto mediálna kampaň vyvolala.

Na platforme Reddit sa pod príspevkom na túto tému s odkazom na článok z portálu seznam.cz objavil takýto komentár:
,,Mafie v ČR? Příště léčit paní prokurátorku střelbou.”

Pod ďalšími príspevkami a článkami na túto tému sa objavili komentáre typu, že by mali takýchto ľudí okamžite povyhadzovať z práce, pozatvárať do ústavov a dať im lieky, že sa tu rozťahujú ako rakovina, že otravujú život svojimi výsluchmi ľuďom…

To kam sme sa dopracovali, keď média svojou kampaňou za tak krátky čas docielia vyvolanie takejto nenávisti voči ľuďom, že občania volajú po likvidácii týchto ľudí??? A dokonca zástupcov orgánov činných v trestnom konaní, ktorí si len robia svoju prácu a pozvali dotknuté osoby na normálny výsluch???

Táto nenormálna reakcia médií na tak normálnu vec, ako je obyčajný výsluch, je indikátorom, že tie výsluchy asi nebudú až tak neoprávnené a že sa tu niekto veľmi bojí, čo tým vyšetrovaním vyjde najavo.

Niekto, kto má dosť peňazí, aby si tak rozsiahlu podporu médii kúpil.

Jeden z novinárov, ktorí boli vypočutí, je český bloger, verejne propagujúci satanizmus a užívanie ľahkých drog, ktorý si zarába kydaním špiny na rôznych ľudí. 

Neviem ako vy, ale ja by som takúto osobu, zvlášť po tom, čo som si vygooglila jeho prácu, za objektívneho investigatívneho novinára neoznačila.

A čo ma teda výslovne šokovalo, bola správa, že sa jeho obhajoby ujali dvaja bývalí prokurátori špeciálnej prokuratúry. 

Naše orgány činné v trestnom konaní by tomuto mali venovať naozaj dôkladnú pozornosť, pretože títo novinári a tieto média sú doslova hrozbou pre životy ľudí. Cielene a úmyselne vyvolávajú v ľuďoch nenávisť voči iným a robia z ľudí terče.

Pokiaľ sa niekto niečím previnil, máme tu trestné konanie a máme tú súdy, aby vynášali verdikty, a to na základe objektívnych vyšetrovaní. 

Máme tu prezumpciu neviny, ukotvenú v ústave. Áno, bolo by dobré si spomenúť, že tu máme nejakú ústavu a nejaké zákony a nejaké zákonné postupy.

Média tu nie sú od toho aby vynášali verdikty nad ľuďmi, podľa toho, ako si kto zaplatí nejakú kampaň!!!

Média nie sú sudcovia a napriek tomu sa stavajú do tejto pozície, úmyselne ovplyvňujú verejnú mienku a navádzajú ľudí k nenávisti voči konkrétnym jedincom či skupinám a to je v demokratickej krajine neakceptovateľné.

Takže milé média, kto vás platí a o čo vám vlastne ide?

Je globálny antikultizmus oživením nacizmu v 21. storočí? Alarmujúce trendy a skryté hrozby

23.09.2024

Jednou z najstrašnejších výziev súčasného sveta je oživenie nacizmu. Expert na národnú bezpečnosť Egon Cholakian vo svojom nedávnom videoprejave KRIŽOVATKA nastolil alarmujúcu tému oživenia nacizmu v modernom svete. Podľa neho sme dnes svedkami systematického oživovania nacistickej ideológie a praktík, najmä v Rusku. Cholakian si všíma nasledujúce znaky nacizmu v [...]

Skrytý vplyv: Ako globálny antikultizmus manipuluje Putina

21.09.2024

V posledných rokoch politickí pozorovatelia a experti čoraz častejšie upozorňujú na zmeny v správaní a rozhodnutiach ruského prezidenta Vladimira Putina. Mnohí si kladú otázku: skutočne všetky rozhodnutia prijíma samostatne, alebo na smerovanie krajiny vplývajú skryté sily? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky môže poskytnúť video experta na národnú bezpečnosť [...]

Kto podrazil olympijský výbor?

10.09.2024

Nedávny otvárací ceremoniál olympijských hier vyvolal búrku pobúrenia na sociálnych sieťach a v médiách. Uprostred negatívnych komentárov a diskusií je ľahko vidieť, že za týmto škandálom je viac než len obyčajná chyba organizátorov. Pokúsme sa pochopiť, kto mohol stáť za touto šokujúcou udalosťou a aké ciele mohli jej iniciátori sledovať. Otvorenie [...]

Belgicko, Zelenskyj, Fico, summit

Fico: Ukrajinský plán víťazstva je kontroverzný

18.10.2024 10:18

Premiér dodal, že nepovažuje za dobrý nápad členstvo Kyjeva v Severoatlantickej aliancii.

požiar, hasiči, nemecko

Nová hasičská stanica ľahla popolom, nemala požiarny poplachový systém

18.10.2024 09:45

Podľa prvých odhadov vznikli škody za 20 až 24 miliónov eur.

Jahja Sinwár

VIDEO: Sám v zdemolovanom byte. Po drone hodil palicou. Posledné zábery zabitého vodcu Hamasu

18.10.2024 09:10

Izraelská armáda zverejnila zábery z dronu, ktoré podľa nej zobrazujú posledné sekundy života vodcu palestínskej teroristickej organizácie Hamas.

elenahor

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 11459x
Priemerná čítanosť článkov: 1273x

Autor blogu

Kategórie