Založ si blog

Je globálny antikultizmus oživením nacizmu v 21. storočí? Alarmujúce trendy a skryté hrozby

Jednou z najstrašnejších výziev súčasného sveta je oživenie nacizmu. Expert na národnú bezpečnosť Egon Cholakian vo svojom nedávnom videoprejave KRIŽOVATKA nastolil alarmujúcu tému oživenia nacizmu v modernom svete. Podľa neho sme dnes svedkami systematického oživovania nacistickej ideológie a praktík, najmä v Rusku.

Cholakian si všíma nasledujúce znaky nacizmu v súčasnom Rusku:

1. antidemokracia a porušovanie ľudských práv:

V Rusku dochádza k systematickému porušovaniu základných práv a slobôd občanov. Sloboda prejavu je prísne obmedzená – kritika orgánov môže viesť k trestnému stíhaniu. Sloboda zhromažďovania prakticky neexistuje – pokojné protesty sú tvrdo potláčané. Ohrozené sú aj náboženské slobody – niektoré náboženské skupiny sú bez dostatočného odôvodnenia vyhlásené za „extrémistické“.

2. Ignorovanie medzinárodného práva:

V roku 2020 bola ruská ústava zmenená tak, aby zakotvila prioritu vnútroštátneho práva pred medzinárodným právom. Tým sa ruskí občania účinne izolovali od medzinárodného systému ochrany ľudských práv.

3. Posilnenie represívneho aparátu:

Orgány činné v trestnom konaní, najmä FSB, sa zmenili na nástroj politickej represie. Čoraz častejšie sa vyskytujú prípady neoprávneného zadržiavania, prehliadok a mučenia. Cholakian prirovnáva súčasné ruské orgány presadzovania práva ku gestapu a SS nacistického Nemecka.

4. Degradácia súdneho systému:

Súdy čoraz častejšie vynášajú politicky motivované rozsudky, ignorujú fakty a dôkazy. Súdne procesy s opozičníkmi a disidentmi pripomínajú ukážkové procesy z čias Stalina.

5. Kontrola a cenzúra médií:

Nezávislé médiá sú pod neustálym tlakom a mnohé z nich sú vyhlásené za „zahraničných agentov“. Cenzúra na internete sa zintenzívňuje, zdroje nežiaduce pre úrady sú blokované. Cholakian uvádza príklad zákazu platformy Rumble za to, že odmietla zablokovať kanál ALLATRA.

6. Kult osobnosti vodcu:

Obraz prezidenta Putina je povýšený na národný symbol. Jeho moc je prezentovaná ako Bohom daná a je stavaný do pozície „spasiteľa Ruska“. Cholakian upozorňuje na nebezpečnú tendenciu sakralizovať postavu Putina.

7. Nacionalizmus a xenofóbia:

Propaguje sa výlučnosť ruského národa a narastajú protiimigrantské nálady. Tie sa zintenzívnili najmä po teroristickom útoku 22. marca 2024 v radnici Crocus City Hall. Cholakian varuje pred rizikom medzináboženského konfliktu medzi kresťanmi a moslimami.

8. Militarizácia spoločnosti:

Pestuje sa kult vojny a obyvateľstvo je indoktrinované myšlienkou nevyhnutnosti vojenského konfliktu. Propaganda vytvára obraz Ruska ako „obliehanej pevnosti“ obklopenej nepriateľmi. Pripomína to rétoriku nacistického Nemecka pred druhou svetovou vojnou.

Cholakian uvádza konkrétne príklady:

– Prípad organizácie ALLATRA, keď bolo Medzinárodné spoločenské hnutie bez dôkazov vyhlásené za extrémistické.

– Prenasledovanie moslimov po teroristickom útoku  na Crocus City Hall.

– Putinov prejav z 24. februára 2022, ktorý sa desivo podobá na Hitlerov prejav z 1. septembra 1939.

– Verejné výzvy na genocídu ukrajinského národa v ruských médiách.

Cholakian zdôrazňuje, že všetky tieto trendy nie sú náhodné, ale sú výsledkom cieľavedomej činnosti síl „globálneho antikultizmu“. Ich cieľom je vytvoriť nielen nový totalitný režim podobný Tretej ríši, ale priamo Štvrtú ríšu, disponujúcu jadrovými zbraňami. 

Expert konštatuje, že situácia je v súčasnosti oveľa nebezpečnejšia ako v minulom storočí. 

Na rozdiel od Tretej ríše majú ideológovia modernej formy nacizmu v rukách najväčší jadrový arzenál na svete. Nejde len o politickú hrozbu – je to existenčné riziko pre celé ľudstvo.

Dr. Egon Cholakian vo svojom príhovore k ľudstvu „KRIŽOVATKA“ varuje, že dnešné Rusko sa podobá Nemecku z predvojnového obdobia roku 1939. Vyzýva svetové spoločenstvo, aby si uvedomilo toto nebezpečenstvo a prijalo naliehavé opatrenia proti vzniku Štvrtej ríše skôr, ako bude neskoro.

Skrytý vplyv: Ako globálny antikultizmus manipuluje Putina

21.09.2024

V posledných rokoch politickí pozorovatelia a experti čoraz častejšie upozorňujú na zmeny v správaní a rozhodnutiach ruského prezidenta Vladimira Putina. Mnohí si kladú otázku: skutočne všetky rozhodnutia prijíma samostatne, alebo na smerovanie krajiny vplývajú skryté sily? Odpovede na tieto a mnohé ďalšie otázky môže poskytnúť video experta na národnú bezpečnosť [...]

Kto podrazil olympijský výbor?

10.09.2024

Nedávny otvárací ceremoniál olympijských hier vyvolal búrku pobúrenia na sociálnych sieťach a v médiách. Uprostred negatívnych komentárov a diskusií je ľahko vidieť, že za týmto škandálom je viac než len obyčajná chyba organizátorov. Pokúsme sa pochopiť, kto mohol stáť za touto šokujúcou udalosťou a aké ciele mohli jej iniciátori sledovať. Otvorenie [...]

Globálny antikultizmus a streľby na školách

08.09.2024

Dnes chcem hovoriť o skutočne znepokojujúcej a aktuálnej téme – streľbe na školách, keď zrazu tínedžeri začnú strieľať svojich rovesníkov. Tento jav je vo svete čoraz častejší, dokonca sa objavil termín „school shooting“. Ak žijete v Spojených štátoch alebo sledujete správy, pravdepodobne ste už počuli o takýchto tragédiách, ktoré ničia životy mnohých [...]

budova RTVS Mlynská dolina

Poverenému šéfovi STVR Slaninovi predĺžili mandát do konca roka

30.09.2024 17:04

Nového generálneho riaditeľa STVR má zvoliť Rada telerozhlasu, tá však nie je stále plne personálne obsadená.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

V ďalšom bratislavskom podniku prebehla razia. Finančná správa odmieta informácie o nevhodnom správaní sa k návštevníkom

30.09.2024 16:15

K porušeniu zákona prišlo zo strany podnikateľa, ktorého prevádzku kontrolovali, tvrdí FS. Bratislavský primátor zásah ostro skritizoval.

zdravotná sestra

Sestry hrozia Dolinkovej: Ak neupravíte konsolidáciu, nebudú žiadne nadčasy

30.09.2024 16:10

Šéfka OZ SaPA vyzvala sestry a pôrodné asistentky v nemocniciach po celom Slovensku, aby odmietli nadčasy.

Orbán

Orbán v parlamente varoval pred vťahovaním Maďarska do ekonomických konfliktov

30.09.2024 15:41

Premiér prezentoval kroky novej hospodárskej politiky svojej vlády.

elenahor

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 9216x
Priemerná čítanosť článkov: 1152x

Autor blogu

Kategórie